اگر شما یک فرد دیابتی هستید، احتمالا بیشتر اوقات از ورم پای خود رنج میبرید. تورم در پای دیابتی میتواند بر اثر مشکلات کلیوی، قلبی، کبدی، DVTیا همان ترومبوز وریدی عمقی و… باشد.، علاوه بر این ورم پا در افراد دیابتی میتواند یکی از علائم وجود عفونت باشد . نوروپاتی یا اختلال اعصاب محیطی در این افراد باعث می شود که آن ها بیشتر مستعد عفونت پاها باشند .در افراد مبتلا به دیابت، سیستم عروقی دچار مشکل میشود و به دنبال آن بیماری عروق محیطی ایجاد میشود. شریانها تنگ تر شده و گردش خون به اندامهای تحتانی محدودتر میگردد. وقتی گردش خون ضعیف باشد،به تدریج پوست خشک تر و ادم یا تورم در پاها ظاهر میشود.
پس بهتر است با مشاهده و تجربه این عارضه در پاها سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
سعی کنید به طور منظم و با یک برنامه ورزشی مناسب، روزانه زمانی را به فعالیت و تمرین اختصاص دهید. این کار به سلامت عضلات، استخوان ها و ثبات سطح گلوکز خون شما کمک می کند.
از کفش های راحت و مناسب استفاده کنید. پوشیدن کفش های تنگ و بویژه پاشنه بلند در خانم ها، باعث اختلال گردش خون و ایجاد تورم و زخم پا میشود.
بهتر است طولانی مدت در یک وضعیت، مثلاً نشسته یا ایستاده نمانید. چرا که گردش خون شما دچار مشکل می شود. استفاده از جوراب های واریس و بانداژ فشاری نیز می تواند موجب بهبود گردش خون در پاها شده و از ادم و تورم پا جلوگیری میکند.
سعی کنید روزانه چند نوبت و در هر نوبت به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پاهایتان را بالاتر از سطح قلب خود نگه دارید. برای این کار میتوانید از یک تکیه گاه استفاده کنید
ورم پای دیابتی اگر درمان نشود میتواند منشاء مشکلات جدیتری مثل زخم،عفونت های شدید، گانگرن و حتی قطع عضو شود.