مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

زخم هایی که روی بدن انسان شکل می گیرد، بر اثر عوامل مختلفی به وجود می آید. هر زخمی نیز بسته به نوع جراحت و شدت عمق آن مراحل مختلفی را برای بهبودی طی می کند. اگر افراد با انواع روش های درمان زخم آشنا باشند، روند بهبودی سریع تر خواهد شد.

انواع مختلفی از زخم ها وجود دارد که بر اثر عوامل گوناگونی به وجود می آید. جراحت هایی که در بدن انسان به وجود می آید، باز یا بسته است. زخم باز به زخمی گفته می شود که در عین حال که سطح پوست خراش برمی دارد، امکان دارد به بافت های زیرین نیز آسیب برسد. حال در زخم های بسته بدون آنکه پوست خراشی بردارد، بافت زیرین دچار آسیب می شود. کبودی از این قبیل است.

در علم نوین پزشکی روش های متفاوتی برای درمان انواع زخم ها معرفی شده است. یکی از این روش ها وکیوم تراپی است. همانطور که می دانید خراش های جزئی و زخم های کوچک نیاز به مراقبت های خاص درمانی ندارد. اما برای زخم هایی که عمیق تر هستند و مناطق وسیع تری را پوشش می دهند، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود. در این نوع زخم ها امکان آلودگی و عفونت وجود دارد.

حال اگر می خواهید اطلاعاتی در زمینه وکیوم تراپی و انواع روش های درمانی زخم بدانید با ما همراه باشید، در این مقاله به مقایسه وکیوم تراپی با سایر روش ها خواهیم پرداخت.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

چیستی وکیوم تراپی و دیگر روش های درمان زخم

انواع زخم ها بر اثر عوامل گوناگون نظیر سوختگی، برخورد با شئی تیز یا بیماری های مختلفی مانند دیابت به وجود می آید. روش درمانی هر کدام از این زخم ها نیز متفاوت است. زخم هایی که به صورت جزئی است، مراحل ترمیم را به سرعت طی می کند؛ اما بحث بر سر جراحت های عمیق است که بسته به روش درمانی خاصی که به کار می رود، مدت زمان طولانی تری را برای بهبودی می طلبد.

فاکتورهای زیادی وجود دارد که در بهبودی زخم تاثیر گذار است. بسته به نوع زخم روش های بسیاری برای درمان معرفی می شود. یکی از این روش ها وکیوم تراپی است.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

منشاء پیدایش وکیوم تراپی و روش کار با آن

وکیوم تراپی نخستین بار در سال 1970 به عنوان راهی برای کمک به بهبودی جای زخم معرفی شد. وقتی زخمی ایجاد می شود، گازهایی که در اطراف وجود دارد، به سطح بدن انسان فشار می آورند، همین امر موجب می شود که روند بهبودی زخم به کندی صورت گیرد. حال وظیفه دستگاه وکیوم تراپی این است که فشار موجود در هوا را روی زخم کاهش دهد که در تسریع روند درمان بسیار موثر است.

این درمان به این صورت است که، با اعمال فشار منفی روی زخم با گذشت زمان ترشحات و مایع چرکین را از زخم بیرون می‌کشد و به محیط خارج منتقل می کند.

این نوع روش درمانی در مقایسه با دیگر روش های درمان زخم به سرعت تورم ناشی از جراحت را کاهش می دهد و به پاکسازی زخم و از بین بردن باکتری هایی که در محل زخم تجمع کرده اند، کمک می کند.

یکی دیگر از مزیت هایی که استفاده از این دستگاه دارد این است که علاوه بر جمع کردن لبه های زخم، رشد بافت جدید را تحریک می کند.

اجزاء تشکیل دهنده در دستگاه وکیوم تراپی

دستگاه وکیوم تراپی در منزل نیز به راحتی قابل استفاده است. بنابراین برای افرادی که برای ترمیم و درمان زخم نمی خواهند به پزشک مراجعه کنند، گزینه درمانی بسیار مناسبی است. این سیستم دارای چند قسمت است، به این صورت که گاز یا فومی که دارای منافذ بسیار ریزی است، به صورت مستقیم بر روی زخم قرار می گیرد. بعد از آن فیلم چسبنده ای روی زخم را کاملا می پوشاند. یک لوله تخلیه نیز از زیر فیلم به بیرون هدایت می شود که ترشحات و مواد چرکین را با اعمال فشار تخلیه کند. این ترشحات در محفظه ای جمع می شود. لوله تخلیه به پمپ خلائی که قابل حمل است، اتصال پیدا می کند. وظیفه این پمپ این است که فشار هوا را روی زخم کم کند.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

چرا باید برای درمان زخم از وکیوم تراپی استفاده شود؟

گاهی اوقات پیش می آید که بعضی از زخم های حاد و مزمن با گذشت زمان نیز به خودی خود بهبود نمی یابند. این مسئله برای جراحت های ناشی از بیماری دیابت صدق می کند. همینطور افرادی که به تازگی پیوند پوست انجام داده اند و دارای زخم های عمیق تری هستند، به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند. سیستم وکیوم تراپی در مقایسه با دیگر روش های درمان زخم با اعمال اثرات زیر به شما کمک می کند که سریع تر دوره درمان را طی کنید. اثرات وکیوم تراپی عبارت اند از:

  • کاهش قرمزی و تورم؛
  • کاهش باکتری ها و میکروب هایی که در اطراف زخم وجود دارد؛
  • تخلیه مایع و ترشحات چرکین؛
  • مرطوب نگه داشتن اطراف زخم؛
  • تحریک به وجود آمدن بافت جدید.

قبل از استفاده از این دستگاه در منزل فردی که مسئول مراقبت های بهداشتی است، زخم شما را به دقت بررسی می کند که مطمئن شود کاندیدای مناسبی برای استفاده از این سیستم هستید. اگر در نحوه استفاده آموزش لازم را نبینید، ممکن است وکیوم تراپی خطراتی را برای شما به همراه داشته باشد.

بنابراین در گام نخست باید عفونتی که در جای زخم است، از بین برود. گاهی اوقات نیز قبل از استفاده از دستگاه بافت مرده یا آسیب دیده از روی زخم برداشته می شود.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

انواع روش های درمان زخم

هنگامی که زخمی ایجاد می شود، در مرحله نخست با پانسمان و بانداژ به طور مرتب تمیز و پوشانده می شود. حال اگر این مراقبت ها اعمال شود و نتیجه ای در بهبودی حاصل نشود، به انواع روش های درمانی روی می آوریم.

بعضی از زخم ها وجود دارند که به خاطر گردش خون ضعیف، دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف با وجود مراقبت های ویژه و گذشت زمان هیچ نشانه ای از بهبودی مشاهده نمی شود. نکته حائز اهمیت این است که در حین درمان تسکین درد بیمار نیز بسیار مهم است. روش های بسیاری در ترمیم انواع زخم تعریف شده است که عبارت اند از: بانداژها و جوراب های فشاری، استفاده از آنتی بیوتیک ها، اکسیژن درمانی هایبرباریک، سونوگرافی و الکترو مغناطیسی درمانی و وکیوم تراپی.

مراحل درمان زخم

پاکسازی زخم؛ اگر در منزل برای این کار اقدام شود، از محلول نمکی استفاده می شود. اما در مراکز درمانی معتبر از محلول های مختلفی برای تمیز کردن زخم استفاده می شود که در روند درمان تاثیر می گذارد. همچنین با جت فشار آب قوی نیز می شود برای تمیز کردن زخم اقدام کرد.

دبریدمان؛ هنگامی که پزشکان یا پرستاران برای درمان زخم اقدام می کنند، درگام نخست بافت های مرده یا ملتهب را از بین می برند.

پانسمان زخم؛ زمانی که زخمی تمیز شد، برای اینکه مرطوب نگه داشته شود، با پانسمان پوشانده می شود. از پانسمان برای از بین بردن مایعات اضافی و جلوگیری از عفونت زخم استفاده می شود.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

مزایای وکیوم تراپی در مقایسه با دیگر روش های ترمیم زخم

خوب است بدانید زمانی که از سیستم وکیوم تراپی برای درمان زخم استفاده می شود، نسبت به دیگر روش های ترمیم دارای مزایایی است که قبل از استفاده باید از آن آگاه باشید. در این نوع روش درمانی در بیمارانی که مبتلا به دیابت و در معرض خطر ناشی از قطع عضو هستند، به بهبود بهتر زخم کمک می کند. خطر عفونت زخم در افرادی که به شکستگی های باز دچار شده اند، کاهش پیدا می کند. همچنین کاهش طول مدت اقامت در بیمارستان و کاهش مرگ و میر ناشی از زخم های حاد در استفاده از این دستگاه گزارش شده است.

سخن آخر

زخم ها بر اثر علل گوناگونی به وجود می آید. در پروسه درمان زخم نیز فاکتورهای گوناگونی از قبیل سیستم ایمنی ضعیف،  دیابت و گردش خون ضعیف دخیل است. اگر افرادی که در منزل اقدام به مراقبت می کنند، با نوع و روش های درمان زخم آشنایی داشته باشند، روند بهبودی زخم سریع تر می شود.

روش های درمانی متفاوتی برای درمان انواع زخم ها تعریف شده است که هر کدام براساس نوع زخم پیشنهاد می شود. یکی از این روش ها وکیوم تراپی است که نسبت به دیگر روش ها موثر تر است به طوری که بیمار در زمان بسیار اندک به حداکثر بهبودی خواهد رسید.

قابل ذکر است که در تمامی موارد ذکر شده باید به این نکته توجه داشت که بیمار توسط درمانگر بررسی کامل از نظر خونرسانی و وجود عفونت عمقی شده باشد و به تشخیص و راهنمایی وی از سایر روش های درمانی تکمیلی استفاده شود.

مقایسه جامع وکیوم تراپی با دیگر روش های درمان زخم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا