کلینیک درمان زخم مانیکان

کلینیک درمان و جراحی زخم مانیکان

تعیین بهترین روش درمان زخم برای هر بیمار

به مرکز تخصصی مراقبت از زخم مانیکان خوش آمدید. ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که زخم‌ها را بهبود بخشیم، از قطع عضو اندام تحتانی پیشگیری کنیم و عواقبی که در انتظار بیماران‌مان است را به وضعیتی مطلوب برسانیم.

روند تشخیصی در بیمار دچار زخم مزمن

روند درمان بیماران درگیر زخم مزمن مخصوصا زخم دیابتی که قسمت عمده ای را تشکیل میدهند، تحت نظارت مستقیم جراح استخوان و مفاصل (آقای دکتر شهرام اعظمی) انجام میشود. شروع این روند بصورت ساده شامل مراحل زیر است:

  • ارزیابی اولیه بیمار و بیماری های زمینه ای
  • بررسی خونرسانی شریانی با تجهیزات تخصصی شامل داپلکس و دستگاه اندازه گیری اندکس پایی- بازویی
  • علت یابی ایجاد زخم
  • بررسی وجود عفونت در زخم و آزمایش های تکمیلی
  • بررسی نیاز بیمار به روند درمانی بصورت سرپایی یا بستری

مراجعه کنندگان مرکز مانیکان عمدتا بیماران دچار زخم پای دیابتی هستند. همچنین بیماران درگیر زخم های وریدی، زخم های ایسکمیک، زخم بستر، زخم های پس از جراحی، زخم های ناشی از تروما و همچنین زخم های ناشی از جراحی های زیبایی در این مرکز تحت مراقبت و درمان قرار میگیرند.

روند درمانی زخم

پس از ارزیابی اولیه، ابتدا تلاش برای از بین بردن علت های ایجاد زخم انجام میگیرد که بطور ساده شامل موارد زیر است:

  • در صورت وجود نارسایی شریانی، مشاوره با اینترونشنال کاردیولوژیست جهت انجام آنژیوپلاستی (بیمارستان خصوصی و دولتی)
  • بر طرف کردن نقاط فشار بعنوان عامل ایجاد زخم با همکاری تکنسین ارتوپدی فنی مرکز
  • از بین بردن سریع بافت های مرده و عفونی با دبریدمان جراحی (سرپایی یا بستری در بیمارستان های گاندی یا پاستورنو)
  • درمان عفونت
  • انجام جراحی های پیشرفته اصلاحی

مرکز مانیکان از معدود مراکز درمان زخم در ایران است که امکان انجام تمام مراحل درمان زخم های مزمن را دارد. این درمان ها شامل درمان های عمومی تر مانند پانسمان نوین، اوزون تراپی، وکیوم تراپی و پلاسما تراپی و نیز اقدامات خاص تر، مانند آنژیوپلاستی، درمان عفونت های شدید، ساخت کفش دیابتی و همچنین طیف کاملی از جراحی های درمانی زخم پای دیابتی است.

 در صورت نیاز، امکان بستری بیماران در بیمارستان های گاندی و پاستورنو وجود دارد.

در این مسیر از همکاری متخصصان ارتوپدی، کاردیولوژیست، عفونی و غدد و همچنین درمانگران با تجربه زخم کمک گرفته میشود. بیماران بستری، پس از ترخیص توسط همان تیم، بصورت سرپایی تحت نظر خواهند بود.

تجهیزات تکمیلی درمان زخم شامل دستگاه هیدروسرجری  (Versajet) ، دستگاه ارزیابی خونرسانی (اندکس پایی-بازویی)، دستگاه پلاسما، دستگاه اوزون تراپی، دستگاه وکیوم تراپی زخم و دستگاه لایت تراپی (Bioptra) جهت کامل بودن روند درمانی استفاده میشوند. همچنین محصولات سلول بنیادی تولید شرکت های دانش بنیان ایرانی مانند لایف سل و سینا سل در موارد ضروری در درمان مراحلی از زخم مورد استفاده قرار میگیرند.

در درمان بیمارن درگیر زخم دیابتی، جراحی های اختصاصی وجود دارد که در مراکز معدودی قابل انجام است. از جمله این جراحی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دبریدمان وسیع زخم های شدیدا عفونی
  • انجام پیوند پوست جهت تسریع در ترمیم زخم
  • جراحی مچ پای شارکو در بیماران دیابتی و یا دچار بیماری های زمینه ای دیگر. یکی از موارد خاص، آرترودز تیبیا به تالوس یا تیبیا به پاشنه در بیماران دیابتی با مفصل شارکو است که با سیستم الیزاروف انجام میشود.
  • برداشتن استخوان های برجسته در کف یا کناره پا که عامل ایجاد زخم هستند. این مورد بصورت خاص در بیماران درگیر شارکو کف پا مفید است.

قدم بعدی درمان در بیمارانی که آسیب آنها کنترل شده است، استفاده از پانسمان های نوین برای درمان زخم است. مرکز مانیکان اغلب بصورت مرکز ارجاع زخم های متوسط تا شدید فعالیت دارد و بیماران پس از انجام اقدامات درمانی اولیه و کنترل عفونت و ازبین رفتن موانع ترمیم زخم به مرکز ارجاع دهنده برای ادامه پانسمان فرستاده میشوند.

همچنین با توجه به تعداد زیاد بیماران خاص که در این مرکز تحت درمان هستند، قسمتی از رسالت مرکز مانیکان، آموزش به درمانگر های مشتاق است که مایل هستند در جنبه های پیشرفته تر درمان زخم های دیابتی تجربه کسب کنند.

اسکرول به بالا